Flat Iron steak
Dit vlees komt van de sucade van het rund. De dikke zeen is er tussenuit gehaald. Je houdt dan een heerlijk mals, sappig maar vooral smakelijk stuk vlees over dat je als steak bereidt.
Varkensribroast
De rib roast is een ribeye waar het bot nog aan zit. Je kent dit mooie stuk vlees ook wel als tomapork of tomahawk steak van het varken. Deze ribroast is heerlijk gekruid met een rub van gerookte paprika. Een lekker en stoer stuk vlees.
Meten is weten
Je kan ook een kerntemperatuur-meter gebruiken. Deze geeft tijdens het bakken exact aan wat de temperatuur is van het vlees. Op kerntemperatuur.com vind je een goed overzicht. Zo weet je precies hoe gaar je vlees is en zet je altijd een heerlijk stuk vlees op tafel.
Buikspek
Buikspek is een combinatie van vet en vlees: veelzijdig, sappig en zonder zwoerd. Geschikt voor allerlei verschillende bereidingswijzen.
Lamsbout
Lamsvlees herken je aan de unieke smaak. De lamsbout komt van de achterbout van het lam. Voor jouw gemak is het bot al verwijderd. Lamsbout past vooral in voorjaarsgerechten.