Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardappelgratin met amandel en gruyère
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardappelgratin met amandel en gruyère
Stap 1
Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook.
Stap 2
Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 3
Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen.
Stap 4
Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Bak de gratin circa 15 minuten in het midden van de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie760 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten55 g
- Vet44 gWaarvan verzadigd22 g
