Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeientaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeientaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm. Bekleed de bodem en rand van de vorm met het deeg. Prik de deegbodem gelijkmatig in met een vork.
Stap 2
Leg een stuk bakpapier op het deeg in de vorm. Verdeel de blindbakvulling hierover. Bak de bodem 15 min. in het midden van de oven.
Stap 3
Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Bak de bodem nog 10 min. en laat dan op een rooster afkoelen.
Stap 4
Klop intussen de slagroom stijf met de poedersuiker en vanillesuiker. Spatel er de mascarpone door en verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.
Stap 5
Snijd de aardbeien in helften of kwarten en laat er ook een paar heel. Verdeel de vruchten over de taart. Bestrooi de rand van de taart met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - lage taartvorm
- - bakpapier
- - steunvulling
Voedingswaarden
- Energie300 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten20 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd13 g
