Aardbeientaartjes met sinaasappel-hangop
Ingrediënten
Bereidingswijze Aardbeientaartjes met sinaasappel-hangop
Stap 1
Week de gelatine in koud water. Breng de sinaasappelrasp en -sap met 100 gram suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Knijp de geweekte gelatine uit en roer erdoor. Roer dit mengsel door de uitgelekte yoghurt.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de ingevette taartvormpjes ermee. Leg steeds een stukje bakpapier met blindbakvulling erop en bak de taartbodempjes circa 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de bodems nog 5 minuten verder. Laat afkoelen.
Stap 3
Vul de afgekoelde taartbodempjes met de sinaasappel-hangop. Verdeel de aardbeien erover en laat de taartjes nog 1 uur opstijven in de koelkast. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - schone theedoek
- - 6 taartvormpjes
- - bakpapier
- - blindbakvulling
Voedingswaarden
- Energie660 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten73 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd21 g
