Abrikozenkwarktaartjes met gekaramelliseerde nectarine
Ingrediënten
Bereidingswijze Abrikozenkwarktaartjes met gekaramelliseerde nectarine
Stap 1
Wel de abrikozen in lauwwarm water. Meng de koekkruimels met de boter en abrikozenjam. Verdeel dit mengsel in de ingevette kookringen op een bakplaat. Druk goed aan met de vochtige achterkant van een lepel en laat de koekbodems opstijven in de koelkast.
Stap 2
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een dik en romig mengsel. Schep de kwark erdoor. Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf in een vetvrije kom. Spatel het eiwit door het kwarkmengsel.
Stap 3
Leg de gewelde abrikozen op de koekbodems en verdeel het kwarkmengselerover. Bak de taartjes op de bakplaat in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Schakel daarna de oven uit en laat de taartjes in de oven afkoelen, met de deur op een kier (dit kan een dag van tevoren).
Stap 4
Neem de taartjes uit de oven. Verwarm de ovengrill. Leg de nectarineplakjes naast elkaar op een bakplaat en bestrooi royaal met poedersuiker. Zet ze niet te dicht onder de ovengrill en laat in 3-4 minuten karamelliseren. Verwijder de kookringen van de taartjes en verdeel de nectarine erover.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kookringen
Voedingswaarden
- Energie740 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten92 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd17 g
