Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Ajam pangang
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Ajam pangang
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Bestrijk de kip met een mengsel van limoensap, ketjap en sambal oelek en laat dit 15 minuten intrekken.
Stap 3
Verhit de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin.
Stap 4
Leg de kip naast elkaar in een ovenschaal en giet het braadvocht gemengd met de honing over de kip.
Stap 5
Zet het gerecht iets onder het midden van de oven en braad in circa 25 minuten gaar. Keer de kip 1 keer om en bedruip met het braadvocht.
Stap 6
Serveer de kip met atjar taugé of atjar tjampoer en met het braadvocht erover gegoten.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie225 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten13 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd3 g
