Andijviestamppot met ham en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Andijviestamppot met ham en tomaat
Stap 1
Snijd de andijvie grof.
Stap 2
Snijd de uien in vieren.
Stap 3
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Stap 4
Kook de aardappelen in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
Stap 5
Snijd tomaten in vieren, verwijder zaadjes met vocht en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Stap 6
Snijd de ham in repen.
Stap 7
Verwarm de helft van de boter in een koekenpan en bak de repen ham in 1-2 minuten licht bruin.
Stap 8
Houd op een bord warm onder aluminiumfolie.
Stap 9
Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
Stap 10
Voeg de resterende boter en het bakvet van de ham toe.
Stap 11
Schenk er al roerend zoveel melk bij dat het een smeuïge puree wordt.
Stap 12
Voeg al omscheppend hand voor hand de andijvie en reepjes tomaat toe.
Stap 13
Verwarm de stamppot al roerend tot de andijvie begint te slinken.
Stap 14
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 15
Serveer de stamppot met de hamrepen en uien erop.
