Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Appeltaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Appeltaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de vulling de appel met de helft van het citroensap, 1⁄2 eetlepel citroenrasp, de kaneel, gember, basterdsuiker en rozijnen. Klop het ei los met de melk en custardpoeder. Schep dit door de vulling.
Stap 2
Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bodem en de rand van de ingevette springvorm ermee. Verdeel de vulling over de deegbodem. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van ½ cm dik. Snijd er repen van en leg de deegrepen kruislings over de vulling.
Stap 3
Bestrijk de appeltaart met losgeklopt ei. Bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de jam kort en strijk over de appeltaart.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten74 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
