Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Appeltaartmuffins
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Appeltaartmuffins
Stap 1
Verwarm de oven op 200 °C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Besprenkel met het sap van een halve citroen. Hak de noten grof.
Stap 2
Zeef het zelfrijzend bakmeel, koek- en speculaaskruiden en 1 theelepel zout boven een kom. Klop in een andere kom de boter, suiker en vanillesuiker luchtig.
Stap 3
Voeg één voor één de eieren toe, klop door tot deze geheel zijn opgenomen. Voeg het eimengsel toe aan het bakmeel en meng.
Stap 4
Zet de muffinvormpjes in het bakblik. Schep de blokjes appel door het beslag, verdeel over de muffinvormpjes en bestrooi met de noten.
Stap 5
Bak de appeltaartmuffins circa 20 minuten in de oven. De muffins zijn gaar als een satéprikker er schoon uit komt. Laat afkoelen op een rooster.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - 12 muffinvormpjes
- - muffinblik
- - zeef
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie284 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten29 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd9 g
