Aspergesoep met kip en bosui
Ingrediënten
Bereidingswijze Aspergesoep met kip en bosui
Stap 1
Verwijder het houtachtige uiteinde en schil de asperges vervolgens met een dunschiller. Snijd de asperges in stukjes.
Stap 2
Breng intussen 750 ml water aan de kook. Voeg de aspergestukjes en het kippenbouillonblokje toe. Kook in 10 min. gaar. Giet de asperges af boven een zeef en vang het kookvocht op. Zet de aspergestukjes apart.
Stap 3
Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en laat, al roerend, op een lage stand 2 min. garen zonder te kleuren. Voeg ¼ van het aspergekookvocht toe en roer goed glad. Voeg vervolgens al roerend de rest van het kookvocht toe. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken.
Stap 4
Doe de aspergestukjes terug in de soep en verwarm nog 3 min. op een lage stand. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie170 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten8 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g
