Avocadodip met geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Avocadodip met geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, trek het plastic velletje eraf en leg de plakjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Rol de plakjes iets uit tot ze ongeveer 15 cm lang zijn. Bestrijk ze met melk.
Stap 2
Hak de amandelen met een groot mes in stukjes. Strooi de amandelen over de plakjes deeg en druk ze er iets in. Snijd de plakjes in de lengte in lange repen van ½ cm breed. Bak de bladerdeegstengels in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Stap 3
Verkruimel de geitenkaas en hak de kruiden fijn. Snijd de paprika eerst in dunne, lange repen en snijd de repen in piepkleine blokjes. Halveer vlak voor het serveren de avocado’s en schep het vruchtvlees in een diep bord. Prak het vruchtvlees fijn en meng er citroensap, dragon en een derde van de geitenkaas door. Roer alles tot een smeuïg mengsel en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 4
Schep de avocadodip in glazen. Strooi de rest van de geitenkaas erover en verdeel daarover de paprikastukjes. Breek de bladerdeegstengels voorzichtig van elkaar los en steek in elk glas 3-5 bladerdeeg stengels.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - 6 rechte glazen of champagneflûtes
Voedingswaarden
- Energie235 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten11 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd5 g
