Bananen-karamelblondies
Ingrediënten
Bereidingswijze Bananen-karamelblondies
Stap 1
Leg de toffees in de vriezer voor 15-20 minuten. Bekleed een brownie-bakblik van 20 cm ruim met bakpapier; zorg dat het papier iets over de rand hangt.
Stap 2
Breek de witte chocolade in stukjes. Verwarm met de suiker, boter en melk in een steelpan op laag vuur. Roer tot de chocolade en boter gesmolten zijn en alles goed is vermengd. Giet in een mengkom en laat 10 minuten afkoelen.
Stap 3
Verhit intussen de oven op 175° C (155° C heteluchtoven). Snijd de toffees in stukjes en bestuif ze met wat bakmeel en zet ze zolang terug in de vriezer.
Stap 4
Klop met een handmixer eerst de eieren en dan het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout door het afgekoelde chocolademengsel. Prak 2 bananen en mix die er samen met de koude toffeestukjes door.
Stap 5
Spreid het beslag uit in het bakblik. Bak 40-45 minuten in de oven, tot een prikker die je in het midden van de cake steekt, er schoon weer uitkomt. Snijd de overgebleven banaan in plakjes. Laat de cake afkoelen en garneer met slagroom, plakjes banaan en karamelstroop naar smaak. Serveer in blokjes.
