Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bananenbrood met bosbessen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bananenbrood met bosbessen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Maal de amandelen in de keukenmachine tot fijn meel, of gebruik amandelmeel.
Stap 3
Doe het amandelmeel over in een kommetje.
Stap 4
Pureer daarna de bananen met de abrikozen en het sinaasappelsap in de keukenmachine.
Stap 5
Klop in een kom de eieren los en meng de bananenpuree erdoor.
Stap 6
Roer er vervolgens het amandelmeel met de havermout, sinaasappelrasp, kaneel, gemberpoeder, bakpoeder en wat zout door.
Stap 7
Roer alles tot een glad beslag.
Stap 8
Schenk het beslag in de cakevorm (inhoud 1 liter) en strooi de nog bevroren bosbessen erover.
Stap 9
Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak het bananenbrood in 60-75 minuten goudbruin en gaar.
Stap 10
Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen en daarna op een rooster.
