Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Beenham met gekruide sinaasappelsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Beenham met gekruide sinaasappelsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden. Rasp van de ene helft 1 tl van oranje schil fijn. Snijd de andere helft in partjes.
Stap 2
Breng het sinaasappelsap met het sinaasappelrasp, de honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 min. trekken.
Stap 3
Leg de ham in de ovenschaal, giet het sap-honingmengsel erover en dek de schaal af. Zet de ham 30 min. in de oven. Bedruip tussentijds de ham met wat braadvocht.
Stap 4
Serveer de ham in dikke plakken gesneden, gegarneerd met partjes sinaasappel.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal met deksel
Voedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten17 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd3 g
