Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Beenham met gekruide sinaasappelsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Beenham met gekruide sinaasappelsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden. Rasp van de ene helft 1 theelepel van de schil en gebruik de andere helft, in partjes gesneden, als garnering.
Stap 3
Breng sinaasappelsap met sinaasappelrasp, honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
Stap 4
Leg de ham in de ovenschaal, giet het sap-honingmengsel erover en zet de ham 30 minuten in de oven. Giet tussentijds wat van het vocht over de ham.
Stap 5
Serveer de ham in dikke plakken gesneden en gegarneerd met partjes sinaasappel.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal met deksel
Voedingswaarden
- Energie250 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten17 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd3 g
