Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bessen-nectarinetaart met rozemarijn
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bessen-nectarinetaart met rozemarijn
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Smelt 75 gram boter in de taartvorm in de oven. Roer het sinaasappelsap en 100 gram basterdsuiker erdoor. Zet de nectarines met het snijvlak naar beneden en de bolle kant naar boven tegen elkaar aan in de vorm. Strooi de bessen ertussen.
Stap 2
Mix de rest van de boter en suiker tot een lichte en romige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel de bloem, rozemarijn, kaneel en nootmuskaat erdoor. Verdeel dit beslag over de vruchten.
Stap 3
3. Bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar (controleer met een prikker: als deze droog uit het beslag komt is de taart gaar). Laat de taart uit de oven 5 minuten afkoelen in de vorm.
