Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bessendessert met knoedels
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bessendessert met knoedels
Stap 1
Breng de bessen met 50 ml water, de ahornsiroop en het kaneelstokje aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Maak intussen in de keukenmachine of met de hand een kruimeldeeg van de bloem, bakpoeder, 1 theelepel suiker, de boter en een snuf zout. Kneed een deel van de karnemelk erdoor en voeg eventueel wat meer melk toe tot een soepel deeg ontstaat.
Stap 3
Rol met een koele hand kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bessen. Stoof de deegballetjes afgedekt in circa 10 minuten gaar. Klop de slagroom lobbig met de rest van de suiker en serveer bij de warme bessen en knoedels.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie300 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten41 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd8 g
