Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes
Stap 1
Neem het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Breng de wijn, sjalot, 2 takjes tijm en de fond aan de kook en kook tot eenderde in tot circa 200 ml vloeistof.
Stap 2
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de krieltjes met de rozemarijn goudbruin. Bereid de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de biefstukken in de rest van de boter 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Stap 3
Zeef het ingekookte vocht boven de pan met bakvet van het vlees en roer de aanbaksels los. Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg ze toe aan de saus.
Stap 4
Leg de biefstuk op warme borden. Schep wat saus erop en garneer met de rest van de tijm. Serveer met de rozemarijnkrieltjes en tuinbonen.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie760 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten54 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
