Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bietenburger
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bietenburger
Stap 1
Wrijf het vel van de bietjes en rasp de bietjes grof boven een kom.
Stap 2
Meng de havermout met wat zout en versgemalen peper erdoor en laat dit mengsel 30 minuten staan.
Stap 3
De havermout neemt in die tijd het vocht van de bietjes op.
Stap 4
Snipper het wit van de bosui en klop het ei los.
Stap 5
Verkruimel de feta boven het bietenmengsel en meng de feta met de bosui erdoor.
Stap 6
Meng beetje bij beetje ook het ei erdoor, de massa mag niet te slap worden.
Stap 7
Verdeel het mengsel in gelijke porties per persoon en vorm deze met vochtige handen tot stevige, platte burgers.
Stap 8
Leg de burgers op een bord en laat de burgers in de koelkast 30 minuten opstijven.
Stap 9
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 6-8 minuten goudbruin.
Stap 10
Keer ze na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel.
