Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bloemkoolgratin met zalm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bloemkoolgratin met zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de wortel in blokjes.
Stap 2
Snijd de knoflook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de tomaten in plakken.
Stap 3
Schep de bloemkool en wortel om met de knoflook, 2/3 van de tijm, slagroom, mosterd, kaas, peper en zout.
Stap 4
Schep in de ovenschaal, verdeel de plakjes tomaat erover en besprenkel met de olijfolie.
Stap 5
Bak in circa 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Stap 6
Neem uit de oven en verdeel de zalm er in vlokken overheen. Garneer met de rest van de tijm.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie515 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten13 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd19 g
Trefwoorden
