Blondies
Ingrediënten
Bereidingswijze Blondies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de bakvorm in met boter, bekleed met bakpapier en vet dat ook in.
Stap 2
Hak de chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade met de boter in een hittebestendige kom, hang de kom in een pan met een flinke laag water. Let op, de kom mag het water niet raken! Breng het water op middelhoge stand aan de kook. Laat de chocolade zo – au-bain-marie – smelten. Roer regelmatig door.
Stap 3
Haal de kom voorzichtig van de pan als de chocolade gesmolten is. Laat afkoelen tot lauwwarm. Hak intussen de hazelnoten grof.
Stap 4
Klop met een garde de eieren met de suiker en het vanille-extract licht en luchtig. Schenk, al roerend met de garde, de chocolade erbij. Meng er de bloem en ten slotte de hazelnoten door.
Stap 5
Schep het beslag in de bakvorm en bak de blondie in 40 min. of tot de randen stevig zijn maar het midden nog een beetje zacht. Laat in de vorm, op een rooster, helemaal afkoelen. Snijd de blondie in blokjes.
Aanvullende benodigdheden
- - bakvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie471 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten47 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd10 g
