Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Blote billetjes in het gras
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Blote billetjes in het gras
Stap 1
Kook de aardappelen met daarop de snijbonen in een pan met weinig water en een beetje zout in 18 - 20 minuten gaar.
Stap 2
Neem de rookworst uit de verpakking en verwarm de rookworst 15 minuten in de pan bovenop de snijbonen.
Stap 3
Spoel de witte bonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef. Laat de rookworst 30 seconden rusten op een snijplank.
Stap 4
Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met de boter en melk tot een smeuïge puree met de pureestamper.
Stap 5
Schep de witte bonen door de puree en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Snijd de rookworst in 4 gelijke delen. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er de worst op.
Aanvullende benodigdheden
- - pureerstamper
Voedingswaarden
- Energie591 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten60 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
