Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Boerenkool uit de wok
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Boerenkool uit de wok
Stap 1
Boen de aardappelen schoon onder stromend water en snijd ze met schil in blokjes van 2 cm. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ook in blokjes. Pel de ui en snijd deze in dunne partjes.
Stap 2
Verwarm de helft van de olijfolie in de wok en roerbak de uipartjes, aardappel- en pastinaakblokjes 2-3 minuten. Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend iets slinken. Schenk de bouillon erbij en laat het gerecht in nog 8-10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Stap 3
Snijd intussen de chipolata elk in 4 stukken en bak ze in een koekenpan met de overige olijfolie in 4-6 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de boerenkoolschotel met de chipolata erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie505 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten44 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
