Bossche bol-taart
Ingrediënten
Bereidingswijze Bossche bol-taart
Stap 1
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm. Zet de rand erop en sluit de vorm. Bekleed ook de rand van de vorm met een strook bakpapier.
Stap 2
Beleg de bodem van de vorm met de plakjes cake; snijd ze waar nodig iets bij en druk ze stevig aan tot een egale cakebodem. Verdeel de slagroomsoesjes over de bodem.
Stap 3
Klop met de mixer de slagroom met de suiker, vanillesuiker en slagroomversteviger stijf. Verdeel de slagroom over en tussen de soesjes. Zorg dat de soesjes rondom goed met slagroom zijn bedekt en strijk glad. Zet de taart 15 min. in de koelkast.
Stap 4
Verwarm het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, maar zorg dat het glazuur nog vloeibaar is. Verdeel het glazuur over de taart.
Stap 5
Zet de taart minimaal 30 min. in de koelkast om het glazuur hard te laten worden. Snijd de taart met een scherp mes in mooie punten.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer
- - bakpapier
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie497 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten37 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd21 g
Trefwoorden
