Broccoli-paprikataart van kwarkdeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Broccoli-paprikataart van kwarkdeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Meng in een kom de meel met de kwark en 1 ei tot een samenhangend deeg.
Stap 2
Kneed dit deeg goed door en druk het in de taartvorm uit tot een dunne bodem met een opstaande rand van 4 cm. Snijd de paprika’s in dunne ringen en verdeel de helft van de ringen erover.
Stap 3
Klop in een andere kom de eieren los met de tomatenpuree. Snijd de kaas in kleine stukjes en roer deze erdoor. Schenk dit mengsel in de vorm en druk de broccoliroosjes erin. Verdeel de overige ringen paprika erover.
Stap 4
Bak de taart een richel onder het midden in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een groene salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie460 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten40 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd7 g
