Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chocolade-brokkenpootjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chocolade-brokkenpootjes
Stap 1
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Hak de amandelen, kruidnoten en schuimpjes in grove brokjes.
Stap 2
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Neem de kom van de pan als bijna alle klontjes verdwenen zijn en roer glad. Laat dit al roerend een beetje afkoelen.
Stap 3
Schep alle brokjes door de gesmolten witte chocolade. Maak met behulp van 2 eetlepels 8 langwerpige hoopjes op bakpapier en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Stap 4
Smelt de pure chocolade au bain-marie en doop beide uiteinden van de brokkenpootjes erin. Leg terug op het bakpapier en laat weer 1 uur opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten18 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd5 g
