Chocolade-pompoentaartje
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocolade-pompoentaartje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 185˚C. Schil de pompoen, verwijder de draderige zaden met een lepel en rasp de pompoen fijn.
Stap 2
Mix in een ruime kom 55 gram zachte boter en 35 gram suiker tot een luchtige crème.
Stap 3
Voeg de pompoen (houd 1 eetlepel achter) en het amandelspijs toe en mix goed door. Voeg hier al mixend één voor één de eieren aan toe.
Stap 4
Zeef de bloem met de speculaaskruiden en cacaopoeder en roer door het eimengsel.
Stap 5
Vet de springvorm in met de resterende boter en bestuif met bloem. Schep het beslag in de vorm en bak in de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar. Controleer met een satéprikker.
Stap 6
Laat de taart afkoelen en neem uit de springvorm. Meng de poedersuiker met de pompoenpuree en roomkaas tot een dikke pasta. Voeg beetje bij beetje wat water toe om er een mooi lopend glazuur van te maken. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie511 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten38 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
