Chocoladerol
Ingrediënten
Bereidingswijze Chocoladerol
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel en de cacao boven een kom en voeg een snufje zout toe.
Stap 2
Klop in de andere kom met een handmixer de eieren met de suiker in 5 minuten tot een dikke, lichtgele crème.
Stap 3
Spatel voorzichtig het bakmeelmengsel erdoor, zorg dat het goed gemengd is. Verdeel gelijkmatig in een laag van 1-1,5 cm over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 8-10 minuten gaar in de oven.
Stap 4
Neem de cake uit de oven. Leg met de bakpapierkant naar boven op een ander stuk bakpapier.
Stap 5
Verwijder voorzichtig het bakpapier van de cake en rol de cake dan met het onderste bakpapier op tot een strakke rol en laat helemaal afkoelen.
Stap 6
Smelt intussen de witte chocola au bain-marie. Neem de kom van de pan en laat de chocola op kamertemperatuur komen.
Stap 7
Klop intussen de slagroom met een handmixer stijf. Voeg als de chocola is afgekoeld toe aan de slagroom en meng samen met de kardemom erdoor. Laat de witte chocoladeroom opstijven in de koelkast.
Stap 8
Rol de cake uit en bestrijk met de aardbeienjam. Verdeel de witte chocolade crème erover, maar houd 2 cm aan één korte kant vrij. Rol de korte zijde op richting de rand die is vrijgehouden.
Stap 9
Leg de rol met de naad naar beneden op een schaal. Verdeel het chocoladeglazuur erover en versier met de noten en koekjes.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
- - handmixer
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie792 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten75 g
- Vet48 gWaarvan verzadigd26 g
Trefwoorden
