Citroenkwarktaart met bosvruchten
Ingrediënten
Bereidingswijze Citroenkwarktaart met bosvruchten
Stap 1
Week de gelatine in koud water. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de ingevette bodem van de springvorm en druk goed aan met een vochtige lepel.
Stap 2
Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Spatel de room door de kwark. Verwarm het citroensap met de citroenrasp en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend op. Laat iets afkoelen.
Stap 3
Meng de limoncello erdoor en spatel door het kwarkmengsel. Verdeel dit over de koek bodem in de springvorm en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
Stap 4
Verwijder de rand van de vorm. Pureer de helft van de aalbessen en verdeel over de bovenkant van de taart. Verdeel de rest van de takjes aalbessen, blauwe bessen en frambozen erover. Garneer met munt.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten37 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd15 g
