Citrus panzanella
Ingrediënten
Bereidingswijze Citrus panzanella
Stap 1
Verwarm de oven op 200 °C. Halveer de focaccia. Scheur of snijd het brood in grote croutons. Snijd de sinaasappel en één citroen in dunne plakken. Besprenkel het met 4 eetlepels olijfolie en een beetje zout.
Stap 2
Verdeel het brood met de sinaasappel en citroen en over een bakplaat met bakpapier en rooster het brood in het midden van de oven in ongeveer 8 minuten goudbruin en knapperig. Schep halverwege om.
Stap 3
Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kwarten.
Stap 4
Pers de laatste citroen uit en klop het citroensap met de honing, mosterd en 4 eetlepels extra vierge olijfolie tot vinaigrette. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Meng de veldsla in een ruime schaal met de dressing en het brood. Verdeel de sinaasappel, citroen, avocado en olijven erover en serveer.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie700 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten44 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
