Cookie dough truffles
Ingrediënten
Bereidingswijze Cookie dough truffles
Stap 1
Verwarm de oven voor op 155°C (hetelucht) of 170°C (boven- en onderwarmte).
Stap 2
Verspreid de tarwebloem over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. om eventuele bacteriën in de bloem te doden. Laat afkoelen.
Stap 3
Doe de roomboter, kristalsuiker en basterdsuiker in een mengkom en mix met een mixer met platte menghaak of met een handmixer in ca. 5 min. tot een romig geheel.
Stap 4
Voeg het zeezout, de yoghurt of kwark en het vanille- extract toe en mix tot het geheel goed is gemengd.
Stap 5
Voeg de afgekoelde tarwebloem in twee delen toe en mix door het deeg tot de bloem volledig is opgenomen. Mix de chocolade er kort door.
Stap 6
Dek het deeg af en laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
Stap 7
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot, plaats op een bord of plank bekleed met bakpapier. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Stap 8
Smelt de chocolade au bain-marie: verwarm een steelpan met een dun laagje water. Plaats er een hittebestendige kom met de chocolade op en roer tot gesmolten. Dip de koude cookie dough balletjes met behulp van een vork in de chocolade. Leg voorzichtig op het bord met bakpapier. Verdeel wat sprinkles op de truffle terwijl de chocolade nog warm is. Laat opstijven in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - mixer
- - extra bakpapier
Voedingswaarden
- Energie153 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten16 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
