Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Courgette-kokossoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Courgette-kokossoep
Stap 1
Snij de ui grof en snij de knoflook in plakjes.
Stap 2
Snij de courgettes in stukjes.
Stap 3
Snij de rode peper in reepjes.
Stap 4
Rasp de gember.
Stap 5
Verhit de olijfolie in een soeppan.
Stap 6
Fruit de ui zachtjes glazig in 4 minuten.
Stap 7
Voeg de knoflook en courgette toe, schep om en laat 5 minuten fruiten.
Stap 8
Schenk er de groentebouillon bij.
Stap 9
Voeg de rode peper en de geraspte gember toe.
Stap 10
Doe de deksel op de pan en kook op matig vuur 20 minuten.
Stap 11
Pureer de soep met de staafmixer.
Stap 12
Voeg het kokosroom er bij.
Stap 13
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 14
Voeg wat kokend water toe als de soep te dik is.
Stap 15
Garneer de soep met geraspte kokos, blaadjes koriander (of platte peterselie) en ringetjes rode peper (zonder pitjes).
Stap 16
Serveer met brood, pesto en kruidenboter.
