Couscoussalade met falafel
Ingrediënten
Bereidingswijze Couscoussalade met falafel
Stap 1
Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Pluk de blaadjes van 2/3 van de munt en 2/3 van de peterselie, bewaar de rest voor garnering. Doe de geplukte blaadjes in de hakmolen met 4 el olijfolie en maal tot een gladde kruidenpasta. Schep de kruidenpasta door de warme couscous en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Meng de rest van de olijfolie met de ras el hanout.
Stap 4
Snijd de groene paprika in reepjes, snijd de houterige steeltjes van de asperges en halveer eventueel de grotere stronken bimi. Schep de groenten om met de has el hanout olie.
Stap 5
Verhit een grote koekenpan of wok zonder olie op het vuur. Roerbak hierin de groenten in 6 minuten beetgaar.
Stap 6
Verhit een kleine koekenpan met 1 el olie en bak hierin de falafel in 4minuten krokant.
Stap 7
Verdeel de couscous en gebakken groenten over de 4 borden en geef de falafel erbij. Bestrooi met de achtergehouden munt en peterselie, granaatappel en feta.
Aanvullende benodigdheden
- - hakmolen
Voedingswaarden
- Energie309 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten40 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
