Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Creamy paddenstoelensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Creamy paddenstoelensoep
Stap 1
Giet het kokende water over de gedroogde paddenstoelen. Laat de paddenstoelen 20 min. weken. Snipper intussen de sjalotten en snijd de champignons fijn.
Stap 2
Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de sjalot in 5 min. glazig en lichtbruin. Voeg de champignons en kruiden toe en roerbak 2 min. op een hoge stand.
Stap 3
Giet de gedroogde paddenstoelen af boven de pan. Snijd de geweekte paddenstoelen fijn en voeg ze toe. Voeg de bouillon en kookroom toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 min. zachtjes koken op een lage stand.
Stap 4
Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg 15 min. voor serveren de tortellini toe en kook gaar in de soep. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de soep ermee.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie265 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten19 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd11 g
