Doperwten-havermoutburger met verse kruiden
Ingrediënten
Bereidingswijze Doperwten-havermoutburger met verse kruiden
Stap 1
Hak de kruiden (bieslook en / of peterselie) fijn. Hak de knoflook fijn. Verkuimel de feta. Klop het ei los.
Stap 2
Doe de doperwten in een vergiet en laat ze in 1-2 uur bij kamertemperatuur ontdooien.
Stap 3
Verwarm twee derde van de olijfolie in een pan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Neem de pan van het vuur en roer de havermout erdoor.
Stap 4
Meng in de keukenmachine de doperwten met de kruiden tot een puree.
Stap 5
Voeg de feta en de helft van de havermout met wat zout en peper naar smaak toe en meng alles goed. Doe de doperwtenpuree in een kom.
Stap 6
Schep de rest van de havermout erdoor en roer er lepel voor lepel de helft van het ei door. Meng alles goed door elkaar, het moet een stevig mengsel blijven.
Stap 7
Verdeel het mengsel in 8 porties en vorm elke portie met vochtige handen tot een mooie burger van een cm dik. Bestrijk de burgers aan beide kanten met olijfolie.
Stap 8
Leg de burgers naast elkaar op een groot bord en laat ze in de koelkast 1 uur stevig worden.
Stap 9
Bestrijk de burgers opnieuw met olijfolie en bak ze op de barbecue of in een grillpan in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze halverwege.
