Erwtensoep met peterseliepesto en spekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Erwtensoep met peterseliepesto en spekjes
Stap 1
Leg de speklappen, spliterwten, laurier en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Steek de kruidnagels in de sjalot en leg deze erbij. Giet 1½ liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
Stap 2
Pureer intussen de peterselie met de tijm, knoflook en olijfolie tot een gladde pesto. Breng op smaak met de citroenrasp, zout en peper.
Stap 3
Schep de speklappen, sjalot met kruidnagel en laurier met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep glad en breng verder op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in kleine stukjes.
Stap 4
Voeg het gesneden vlees weer toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ontbijtspekblokjes in een paar minuten knapperig. Schep de soep in kommen, druppel een lepel peterseliepesto erover en bestrooi met de spekjes.
