Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Falafelbowl met zoete aardappel & houmous
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Falafelbowl met zoete aardappel & houmous
Stap 1
Verwarm de oven voor op 225°C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes van 2 cm. Schep ze in een braadslede om met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel olijfolie. Rooster de blokjes in de oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar.
Stap 2
Bak intussen de falafel in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie rondom bruin. Laat de artisjokharten uitlekken en halveer ze.
Stap 3
Schep de zoete aardappelblokjes aan één kant in 2 wijde kommen en leg de falafelballetjes, artisjokharten en jonge bladsla er in porties naast. Schep de houmous in het midden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie790 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten81 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd6 g
