Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Flatbread met spicy gehaktballetjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Flatbread met spicy gehaktballetjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng het gehakt met de harissa, komijn, zout en peper op smaak en rol er 12 balletjes van.
Stap 2
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olijfolie. Bak in 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 3
Snijd intussen de tomaten in achten en de ui in dunne halve ringen. Hak de peterselie grof. Meng het zakje Moroccan seasoning met 2 el olijfolie door de yoghurt en breng op smaak met zout.
Stap 4
Bestrijk de flatbreads aan beide kanten met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de flatbreads 2 minuten.
Stap 5
Keer halverwege. Bestrijk met de kruidenyoghurt en verdeel er de gehaktballetjes, tomaten, ui en peterselie over. Lekker met extra harissa.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie964 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten54 g
- Vet65 gWaarvan verzadigd17 g
Trefwoorden
