Frambozen-cupcakes
Ingrediënten
Bereidingswijze Frambozen-cupcakes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de diepvriesframbozen met 2 eetlepels water op zacht vuur tot ze ontdooid zijn, schep regelmatig om. Pureer de frambozen in de blender en wrijf ze boven een beslagkom door een zeef om de pitjes te verwijderen.
Stap 2
Voeg boter en diksap aan de frambozenpuree toe en klop alles met de handmixer tot een lichtroze, romig mengsel. Klop daarna één voor één de eieren erdoor en tot slot ook het zelfrijzend bakmeel en de havermout.
Stap 3
Zet de papieren vormpjes in de holtes van een muffinvorm en vul ze met het beslag. Bak de cakejes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes op een taartrooster afkoelen.
Stap 4
Doe de yoghurt in de spuitzak. Zet de cakejes op een blad en spuit er een toef yoghurt op. Garneer met frambozen.
