Frambozenscones met aardbeienglazuur
Ingrediënten
Bereidingswijze Frambozenscones met aardbeienglazuur
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C. Doe het bakmeel in een ruime kom, voeg de boter toe en kneed alles kort met koele handen tot een korrelig deeg. Schenk de karnemelk erbij en kneed kort tot een grof deeg. Meng kort de frambozen erdoor en vorm tot een bal.
Stap 2
Druk de bal plat op de met bakpapier beklede bakplaat tot een rechthoek van 1½ cm dik of doe dit met een deegroller. Snijd de rechthoek in 8 gelijke stukken en bestrijk ze met melk.
Stap 3
Bak de scones in het midden van de oven in 15-18 min. goudgeel en gaar. Laat ze even afkoelen op een rooster. Prak intussen de aardbeien in een kom fijn met een vork. Doe de poedersuiker erbij en roer tot een glad glazuur. Voeg zo nodig 1-2 el water toe om het glazuur dik vloeibaar te maken.
Stap 4
Zigzag het glazuur over de scones. Serveer ze met losgeroerde mascarpone en extra aardbeien en frambozen.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - deegroller
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie539 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten66 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd17 g
