Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Fruitige kwarktaart
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Fruitige kwarktaart
Stap 1
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm 100 ml kersensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen.
Stap 2
Pureer tweederde van de kersen. Meng de kwark met de kersenpuree, het gelatinemengsel en de suiker. Roer niet te lang voor een gewolkte structuur, roer goed voor een egaal roze kwark.
Stap 3
Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
Stap 4
Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de ingevette springvorm en druk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
Stap 5
Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het fruit.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie515 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten50 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd19 g
