Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegratineerde asperges
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegratineerde asperges
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. Snijd ± 2 cm van de houtige onderkant. Snijd de asperges in stukken van ca. 4 cm. Leg in de ovenschaal.
Stap 3
Pers de knoflook en meng met de kookroom en tijm. Breng op smaak met zout en peper. Schenk over de asperges. Dek af met aluminiumfolie en bak 20 min. in de oven.
Stap 4
Verwijder de folie, verdeel de kaas en ham erover en bak nog 15 min. tot de kaas goudgeel is.
Stap 5
Snijd de peterselie fijn en strooi over de asperges.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie331 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten14 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
