Gegratineerde bloemkool met zelfgemaakte bechamelsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde bloemkool met zelfgemaakte bechamelsaus
Stap 1
Verwijder de stronk van de bloemkool.
Stap 2
Kook de bloemkool in zijn geheel in een grote pan met een flinke laag kokend water met wat zout afgedekt in 15-20 minuten gaar.
Stap 3
Smelt intussen de boter in een pan met een dikke bodem en roer de bloem erdoor.
Stap 4
Laat dit 1 minuut zachtjes pruttelen en voeg dan een derde van de melk toe.
Stap 5
Roer alles tot een dikke pasta.
Stap 6
Voeg al roerend scheut voor scheut de resterende melk toe en blijf roeren tot het een gladde saus wordt.
Stap 7
Voeg de laurierblaadjes toe en naar smaak wat zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
Stap 8
Laat de saus 10 minuten heel zachtjes koken, roer heel regelmatig.
Stap 9
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 10
Laat de bloemkool in een vergiet uitlekken.
Stap 11
Zet de bloemkool in de ovenschaal en schenk de bechamelsaus erover.
Stap 12
Leg de in plakjes gesneden tomaat op de bloemkool en strooi de geraspte kaas en amandelen erover.
Stap 13
Schuif de schaal in de oven en laat de bloemkool in 10-12 minuten licht kleuren.
Stap 14
Lekker met gebakken aardappeltjes.
