Gegratineerde witlof met ham en kaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde witlof met ham en kaas
Stap 1
Snijd het kontje van de struikjes witlof.
Stap 2
Kook de struikjes in een hapjespan met een flinke laag kokend water in tien minuten beetgaar.
Stap 3
Verwarm intussen de oven voor op 220°C.
Stap 4
Maal het brood in de keukenmachine tot grove kruimels.
Stap 5
Meng de kaas geraspte erdoor.
Stap 6
Halveer de plakken ham in de lengte.
Stap 7
Laat de witlof in een vergiet uitlekken.
Stap 8
Halveer struikjes in de lengte en bestrijk de snijkanten royaal met zuivelspread.
Stap 9
Wikkel elk stuk witlof in een plak ham en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Stap 10
Strooi het brood-kaasmengsel erover.
Stap 11
Schuif de schaal in de oven en laat de witlof in tien tot twaalf minuten goudbruin worden.
Stap 12
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in maximaal acht minuten knapperig bruin en gaar.
Stap 13
Serveer de gebakken aardappeltjes bij de witlof.
