Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gegrilde asperges met tomaat-dressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gegrilde asperges met tomaat-dressing
Stap 1
Schil de witte asperges. Snijd ± 2 cm van de houtige uiteinden van de witte en groene asperges.
Stap 2
Snijd de tomaten in heel kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil eraf en pers de citroenhelft uit.
Stap 3
Meng de blokjes tomaat met de ui, peterselie, de citroenrasp en het -sap en 3 el olie. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Stap 4
Bestrijk de asperges met de rest van de olie. Verhit de grillpan of barbecue en gril de asperges in 6-8 min. gaar. Keer ze regelmatig.
Stap 5
Verdeel de dressing over de gegrilde asperges en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - grillpan
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie243 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten15 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd3 g
