Gehaktballen in knapperige korst met preistamp
Ingrediënten
Bereidingswijze Gehaktballen in knapperige korst met preistamp
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd twee derde van de basilicum fijn, meng door de panko en doe in een diep bord. Klop het ei los in een ander bord.
Stap 2
Rol de gehaktballen eerst door het ei en vervolgens door het broodkruim. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Stap 3
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Stap 4
Was ondertussen de preien en snijd in stukken van 1 cm. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de olijven in ringetjes.
Stap 5
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de prei 5 minuten. Voeg samen met de tomaatjes, olijven en de rest van de olijfolie toe aan de aardappelen en stamp met een pureestamper tot een smeuïge stamppot.
Stap 6
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gehaktballen en garneer met de rest van de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat bekleed met bakpapier
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie816 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten74 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd11 g
Trefwoorden
