Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geitenkaassalade met cranberrydressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geitenkaassalade met cranberrydressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de uiteinden van de geitenkaas en snijd de rest in 8 gelijke plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
Stap 2
Doe ondertussen voor de dressing de cranberry compote, 3 el balsamicoazijn en olijfolie in beker van de blender en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout. Hak de hazelnoten grof.
Stap 3
Schaaf met een kaasschaaf 8 lange linten van de komkommer en vorm van twee linten een cirkel met een doorsnede van 10 cm in het midden van een bord. Verdeel de salade over de komkommercirkels. Neem de kaasjes uit de oven en verdeel over de salades. Besprenkel met de dressing en garneer met de hazelnootjes. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie407 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten19 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
