Gemarineerde karbonades op een ‘nasi’ van bloemkoolrijst
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarineerde karbonades op een ‘nasi’ van bloemkoolrijst
Stap 1
Rasp de gemberwortel. Meng de gemberwortel in een ruime kom door de woksaus. Doe 4 eetlepels saus over in een klein kommetje en zet apart.
Stap 2
Leg de karbonades in de grote kom en wentel ze in de rest van de saus. Laat 15 minuten marineren. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een koekenpan. Bak hierin de karbonades in circa 4 minuten per kant goudbruin en gaar.
Stap 3
Zet het vuur aan de hoge kant zodat de karbonades mooi bruin worden en de woksaus iets karamelliseert. Leg de karbonades op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
Stap 4
Verhit intussen de overige olie in een wok of grote koekenpan. Wok de roerbakgroenten 1-2 minuten in de hete olie. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 1-2 minuten mee.
Stap 5
Voeg de erwten en de rest van de woksaus toe. Laat 2 minuten pruttelen. Serveer de karbonades op de ‘nasi’ van bloemkoolrijst. Serveer het gerecht met een partje limoen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten33 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
