Gemarmerde pompoencake met chocolade
Ingrediënten
Bereidingswijze Gemarmerde pompoencake met chocolade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175˚C. Schil de pompoen met een dunschiller, verwijder de draderige zaden met een lepel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
Stap 2
Verdeel de pompoen over de bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten tot de pompoen zacht en gaar is. Mix de pompoen in een blender tot puree en laat afkoelen.
Stap 3
Hak 50 gram van de chocolade grof en smelt au bain-marie in een kom boven kokend water. Klop met de handmixer in een ruime kom de suiker met 150 gram boter tot een luchtig geheel en voeg de eieren één voor één toe. Zet de mixer uit.
Stap 4
Zeef de bloem met het kaneel en gemberpoeder boven de kom en schep om. Voeg de pompoenpuree toe en mix tot een glad beslag.
Stap 5
Pas de temperatuur van de oven aan naar 160˚C. Vet het cakeblik in met een eetlepel boter en bestuif met bloem. Neem 1/3 van het beslag uit de kom en meng met de gesmolten chocolade. Vul het blik met om en om met pompoenbeslag en chocolade beslag.
Stap 6
Vul het cakeblik tot 2/3 en roer kort met een mes of satéprikker door het beslag voor het gemarmerde effect.
Stap 7
Bak de cake in het midden van de oven op 160 ˚C in ongeveer 35-50 minuten. Steek een satéprikker in de cake en als hij schoon uit de cake komt is hij gaar.
Stap 8
Laat de cake afkoelen op een rek en stort de cake uit de vorm met behulp van een bord. Schaaf ter decoratie met een dunschiller chocolade over de nog lauwwarme cake.
Aanvullende benodigdheden
- - blender
- - cakevorm
Voedingswaarden
- Energie543 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten75 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g
