Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde bloemkool met kruidenboter
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde bloemkool met kruidenboter
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2
Zet de hele bloemkool voor de helft onder water in een pan. Voeg het zout toe en breng aan de kook met het deksel op de pan. Giet de bloemkool af zodra het water kookt.
Stap 3
Zet de nog warme bloemkool in de ovenschaal en smeer in met ¼ van de kruidenboter.
Stap 4
Rooster de bloemkool 30 min. in de oven. Smeer nogmaals in met ¼ van de kruidenboter en rooster in nog 10 min. lichtbruin en gaar.
Stap 5
Zet de bloemkool op een schaal en snijd in parten. Serveer met de rest van de kruidenboter.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie308 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten8 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd19 g
