Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde bospeen met salsa verde
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde bospeen met salsa verde
Stap 1
Verwijder het loof en schil de bospeen. Bewaar het loof. Halveer de wortels in de lengte en schep om met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
Stap 2
Rooster de wortels met de deksel op de barbecue in circa 30 minuten beetgaar, afhankelijk van de dikte van de wortels.
Stap 3
Weeg ondertussen voor de salsa verde 25 gram van het wortelloof af en pluk de blaadjes van de stelen. Snijd de blaadjes fijn. Snijd de augurken in blokjes. Snipper de ui.
Stap 4
Klop van de rest van de olijfolie, mosterd, honing en rode wijnazijn een dressing. Voeg het wortelloof, de augurk, rode ui en kappertjes toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salsa verde over de geroosterde wortelen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie174 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten7 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
